woensdag 28 oktober 2015

Pompoensoep met heksenbezem

Het zijn topmaanden voor de butternut-pompoen. Het ideale moment om een lekkere soep van deze kampioen te maken. Vandaag zijn we voor de basic versie van de pompoensoep gegaan. Gewoon lekker in zijn eenvoud!
Met Halloween voor de deur voegen we er nog een klein accent aan toe.
De pompoensoep

Dit heb je nodig voor 4 pers                                                                        

  • 1 kleine butternut-pompoen
  • 2 wortelen
  • 600 ml groentebouillon 
  • 2el boter
Zo ga je te werk:
1. Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitten. De schil is zo dun dat je 
    hem eigenlijk niet hoeft te schillen. Snij 'm in blokjes.
2. Rasp de wortelen en snij ze in blokjes.
3. Smelt de boter in een ruime pan en stoof er de pompoen en wortel al roerend
    in aan.
4. Blus met bouillon. Laat 20 minuten op een zacht vuurtje garen tot de
    pompoen en de wortel goed gaar zijn.
5. Mix nu de soep. Breng opnieuw aan de kook. Kruid eventueel nog een beetje
    bij.
6. Schep de soep in een leuke kom. Je kan er verse tuinkruiden naar keuze aan
    toevoegen.

De heksenbezem

Dit heb je nodig:
  • een blok jonge gouda kaas
  • pretzel stokjes 
  • de schil van een komkommer
Zo ga je te werk:
1. Snij een rechthoek uit de blok kaas (+/- 1.5 cm breed - 3 cm lang)
2. Snij nu tot 1 cm van de rand reepjes in de kaas. (Tip: het snijden gaat
    beter als de kaas even op kamertemperatuur heeft gelegen en je de
    lange kant naar boven legt)
3. Steek nu het pretzel stokje in de bovenkant
4. Werk af met de schil van de komkommer.



Smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten